Skip to main content

Barsaat Ki Dhun Song Lyrics (HINDI) - Jubin Nautiyal | Lyrics Ki Janta

Barsaat Ki Dhun Song Lyrics - Rochak Kohli Ft. Jubin Nautiyal Lyrics Singer Rochak Kohli Ft. Jubin Nautiyal Composer Aditya Dev Music Rochak Kohli Song Writer Rashmi Virag Barsaat Ki Dhun Song Lyrics - Jubin Nautiyal Aao Ek Bheegi Hui Si Kahani Sunata Hoon Jab Aasman Se Boondein Nahi Mohabbat Barsi Thi Barsaat Ne Aisi Dhun Chhedi Jiske Liye Zindagi Sadiyon Tarsi Thi Kisi Shayar Ka Dil Banke Barasti Hain Boondein Tumpe Kisi Shayar Ka Dil Banke Barasti Hain Boondein Tumpe Nazara Uff Kya Hota Hai Guzarti Hain Jab Zulfon Se Door Kahin Ab Jao Na Tum Sun Sun Sun Barsaat Ki Dhun Sun Sun Sun Sun Barsaat Ki Dhun Sun Dil Mein Yahi Ek Gham Rehta Hai Sath Mere Tu Kam Rehta Hai Haan Dil Mein Yahi Ek Gam Rehta Hai Sath Mere Tu Kam Rehta Hai Chhod Ke Abhi Jao Na Tum Sun Sun Sun Barsaat Ki Dhun Sun Haan Dheere Dheere Haule Haule Bheega Dengi Yeh Barsaatein Ho Dheere Dheere Haule Haule Bheega Dengi Yeh Barsaatein Jaane Kahan Phir Milengi Humein Aisi Mulakaatein Sambhalun Kai...

श्री हनुमान चालीसा HANUMAN CHALISA Lyrics in Hindi & English | Shree hanuman chalisa lyrics in hindi (Download PDF)

भारतीय हिंदू धर्म में भगवान हनुमान (Hanuman) को डर और कष्ट दूर भगाने के लिए काफी माना, और पूजा जाता है | भगवान हनुमान (Hanuman) को भारत ही नहीं विदेशों में भी पूजा जाता है | वानर प्रजाति से संबंध रखने वाले भगवान हनुमान परम राम भक्त माने जाते हैं |

भगवान राम के भक्त होने के साथ हनुमान जी (Hanuman) को सर्वशक्तिमान माना जाता है | ऐसी मान्यता है कि जो कोई भी सच्चे मन से हनुमान जी (Hanuman) की चालिसा का पाठ करता है उसको कभी भी भय आदि नहीं सताते. विकट समय में हनुमान चालिसा का पाठ करने से काल तक टल जाता है. आइए हम सभी मिलकर हनुमान चालिसा (Hanuman Chalisa) का पाठ करें और इसे कंठस्थ करें.

Hanuman-Chalisa-Lyrics-In-Hindi
Hanuman Chalisa Lyrics In Hindi


Jai hanuman chalisa lyrics in hindi Text

श्री हनुमान चालीसा दोहा

श्रीगुरु चरन सरोज रज, निज मनु मुकुरु सुधारि।

बरनऊँ रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि॥


बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार।

बल बुद्धि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार॥


चौपाई – हनुमान चालिसा – Hanuman Chalisa


जय हनुमान ज्ञान गुन सागर।

जय कपीस तिहुँ लोक उजागर॥

रामदूत अतुलित बल धामा।

अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा॥


महाबीर बिक्रम बजरंगी।

कुमति निवार सुमति के संगी॥

कंचन बरन बिराज सुबेसा।

कानन कुंडल कुंचित केसा॥


हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै।

काँधे मूँज जनेऊ साजै।

संकर सुवन केसरीनंदन।

तेज प्रताप महा जग बन्दन॥


विद्यावान गुनी अति चातुर।

राम काज करिबे को आतुर॥

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया।

राम लखन सीता मन बसिया॥


सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा।

बिकट रूप धरि लंक जरावा॥

भीम रूप धरि असुर सँहारे।

रामचंद्र के काज सँवारे॥


लाय सजीवन लखन जियाये।

श्रीरघुबीर हरषि उर लाये॥

रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई।

तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई॥


सहस बदन तुम्हरो जस गावैं।

अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं॥

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा।

नारद सारद सहित अहीसा॥


जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते।

कबि कोबिद कहि सके कहाँ ते॥

तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा।

राम मिलाय राज पद दीन्हा॥


तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना।

लंकेस्वर भए सब जग जाना॥

जुग सहस्र जोजन पर भानू।

लील्यो ताहि मधुर फल जानू॥


प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं।

जलधि लाँघि गये अचरज नाहीं॥

दुर्गम काज जगत के जेते।

सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते॥


राम दुआरे तुम रखवारे।

होत न आज्ञा बिनु पैसारे॥

सब सुख लहै तुम्हारी सरना।

तुम रक्षक काहू को डर ना॥


आपन तेज सम्हारो आपै।

तीनों लोक हाँक तें काँपै॥

भूत पिसाच निकट नहिं आवै।

महाबीर जब नाम सुनावै॥


नासै रोग हरै सब पीरा।

जपत निरंतर हनुमत बीरा॥

संकट तें हनुमान छुड़ावै।

मन क्रम बचन ध्यान जो लावै॥


सब पर राम तपस्वी राजा।

तिन के काज सकल तुम साजा।

और मनोरथ जो कोई लावै।

सोइ अमित जीवन फल पावै॥


चारों जुग परताप तुम्हारा।

है परसिद्ध जगत उजियारा॥

साधु संत के तुम रखवारे।

असुर निकंदन राम दुलारे॥


अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता।

अस बर दीन जानकी माता॥

राम रसायन तुम्हरे पासा।

सदा रहो रघुपति के दासा॥


तुम्हरे भजन राम को पावै।

जनम-जनम के दुख बिसरावै॥

अन्तकाल रघुबर पुर जाई।

जहाँ जन्म हरि-भक्त कहाई॥


और देवता चित्त न धरई।

हनुमत सेइ सर्ब सुख करई॥

संकट कटै मिटै सब पीरा।

जो सुमिरै हनुमत बलबीरा॥


जै जै जै हनुमान गोसाईं।

कृपा करहु गुरुदेव की नाईं॥

जो सत बार पाठ कर कोई।

छूटहि बंदि महा सुख होई॥


जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा।

होय सिद्धि साखी गौरीसा॥

तुलसीदास सदा हरि चेरा।

कीजै नाथ हृदय मँह डेरा॥


दोहा


पवनतनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।

राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप॥

Hanuman-Chalisa-Lyrics-In-Hindi
Hanuman-Chalisa-Lyrics-In-Hindi


Shri Hanuman Chalisa Lyrics In English Text

Hanuman Chalisa Doha :-


Sri Guru Charan Saroj Raj Nij Man Mukur Sudhari, Baranau Raghuvar Bimal Jasu Jo Dayaku Ohal Chari II

Buddhiheen Tanu Janike Sumarau Pavan Kumar, Bal Buddhi Vidya Dehu Mohi Harau Kalesh Vikar II

Hanuman Chalisa:

Jai Hanuman gyan gun sagar

Jai Kapis tihun lok ujagar

Ram doot atulit bal dhama

Anjaani putra Pavan sut nama


Mahabir Bikram Bajrangi

Kumati nivar sumati ke sangi

Kanchan varan viraj subesa

Kanan kundal kunchit kesa


Hath vajra aur dhvaja viraje

Kaandhe moonj janeyu saje

Shankar suvan kesri nandan

Tej pratap maha jag vandan


Vidyavan guni ati chatur

Ram kaj karibe ko aatur

Prabu charitra sunibe ko rasiya

Ram Lakhan Sita man basiya


Sukshma roop dhari siyahi dikhava

Vikat roop dhari lank jarava

Bhima roop dhari asur sanghare

Ramachandra ke kaj sanvare


Laye Sanjivan Lakhan jiyaye

Shri Raghuvir harashi ur laye

Raghupati kinhi bahut badai

Tum mam priye Bharat hi sam bhai


Sahas badan tumharo yash gaave

Asa kahi Shripati kanth lagaave

Sankadhik Brahmadi Muneesa

Narad Saarad sahit Aheesa


Yam Kuber Digpaal jahan te

Kavi Kovid kahi sake kahan te

Tum upkar Sugreevahin keenha

Ram milaye rajpad deenha


Tumharo mantra Vibheeshan maana

Lankeshwar bhaye sab jag jana

Yug sahastra jojan par Bhanu

Leelyo tahi madhur phal janu


Prabhu mudrika meli mukh mahee

Jaladhi langhi gaye achraj nahee

Durgam kaj jagath ke jete

Sugam anugraha tumhre tete


Ram dwaare tum rakhvare

Hoat na agya binu paisare

Sub sukh lahae tumhari sar na

Tum rakshak kahu ko dar naa


Aapan tej samharo aapai

Teenhon lok hank te kanpai

Bhoot pisaach nikat nahin aavai

Mahavir jab naam sunave


Nase rog harae sab peera

Japat nirantar Hanumant beera

Sankat te Hanuman chudavae

Man kram vachan dhyan jo lavai


Sab par Ram tapasvee raja

Tin ke kaj sakal Tum saja

Aur manorath jo koi lavai

Soi amit jeevan phal pavai


Charon jug partap tumhara

Hai persidh jagat ujiyara

Sadhu Sant ke tum rakhware

Asur nikandan Ram dulhare


Ashta sidhi nav nidhi ke dhata

As var deen Janki mata

Ram rasayan tumhare pasa

Sada raho Raghupati ke dasa


Tumhare bhajan Ram ko pavai

Janam janam ke dukh bisraavai

Anth kaal Raghuvir pur jayee

Jahan janam Hari Bakht Kahayee


Aur Devta chit na dharahi

Hanumanth sehi sarve sukh karehi

Sankat kate mite sab peera

Jo sumirai Hanumat balbeera


Jai Jai Jai Hanuman Gosayin

Kripa karahu Gurudev ki nyahin

Jo sat bar path kare kohi

Chutahi bandhi maha sukh hohi


Jo yah padhe Hanuman Chalisa

Hoye siddhi sakhi Gaurisa

Tulsidas sada hari chera

Keejai nath hridaye mein dera


Pavan tanay sankat harana, Mangal moorati roop I

Ram Lakhan Sita sahit, Hridaya basahu sur bhoop II




दोहा


श्रीगुरु चरन सरोज रज, निज मनु मुकुरु सुधारि।

बरनऊँ रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि॥


बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार।

बल बुद्धि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार॥


चौपाई – हनुमान चालिसा – Hanuman Chalisa


जय हनुमान ज्ञान गुन सागर।

जय कपीस तिहुँ लोक उजागर॥

रामदूत अतुलित बल धामा।

अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा॥


महाबीर बिक्रम बजरंगी।

कुमति निवार सुमति के संगी॥

कंचन बरन बिराज सुबेसा।

कानन कुंडल कुंचित केसा॥


हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै।

काँधे मूँज जनेऊ साजै।

संकर सुवन केसरीनंदन।

तेज प्रताप महा जग बन्दन॥


विद्यावान गुनी अति चातुर।

राम काज करिबे को आतुर॥

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया।

राम लखन सीता मन बसिया॥


सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा।

बिकट रूप धरि लंक जरावा॥

भीम रूप धरि असुर सँहारे।

रामचंद्र के काज सँवारे॥


लाय सजीवन लखन जियाये।

श्रीरघुबीर हरषि उर लाये॥

रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई।

तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई॥


सहस बदन तुम्हरो जस गावैं।

अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं॥

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा।

नारद सारद सहित अहीसा॥


जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते।

कबि कोबिद कहि सके कहाँ ते॥

तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा।

राम मिलाय राज पद दीन्हा॥


तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना।

लंकेस्वर भए सब जग जाना॥

जुग सहस्र जोजन पर भानू।

लील्यो ताहि मधुर फल जानू॥


प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं।

जलधि लाँघि गये अचरज नाहीं॥

दुर्गम काज जगत के जेते।

सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते॥


राम दुआरे तुम रखवारे।

होत न आज्ञा बिनु पैसारे॥

सब सुख लहै तुम्हारी सरना।

तुम रक्षक काहू को डर ना॥


आपन तेज सम्हारो आपै।

तीनों लोक हाँक तें काँपै॥

भूत पिसाच निकट नहिं आवै।

महाबीर जब नाम सुनावै॥


नासै रोग हरै सब पीरा।

जपत निरंतर हनुमत बीरा॥

संकट तें हनुमान छुड़ावै।

मन क्रम बचन ध्यान जो लावै॥


सब पर राम तपस्वी राजा।

तिन के काज सकल तुम साजा।

और मनोरथ जो कोई लावै।

सोइ अमित जीवन फल पावै॥


चारों जुग परताप तुम्हारा।

है परसिद्ध जगत उजियारा॥

साधु संत के तुम रखवारे।

असुर निकंदन राम दुलारे॥


अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता।

अस बर दीन जानकी माता॥

राम रसायन तुम्हरे पासा।

सदा रहो रघुपति के दासा॥


तुम्हरे भजन राम को पावै।

जनम-जनम के दुख बिसरावै॥

अन्तकाल रघुबर पुर जाई।

जहाँ जन्म हरि-भक्त कहाई॥


और देवता चित्त न धरई।

हनुमत सेइ सर्ब सुख करई॥

संकट कटै मिटै सब पीरा।

जो सुमिरै हनुमत बलबीरा॥


जै जै जै हनुमान गोसाईं।

कृपा करहु गुरुदेव की नाईं॥

जो सत बार पाठ कर कोई।

छूटहि बंदि महा सुख होई॥


जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा।

होय सिद्धि साखी गौरीसा॥

तुलसीदास सदा हरि चेरा।

कीजै नाथ हृदय मँह डेरा॥


दोहा


पवनतनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।

राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप॥


Hanuman-Chalisa-Lyrics-In-Hindi
Hanuman-Chalisa-Lyrics-In-Hindi


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Subhanallah Lyrics In Hindi - Yeh Jawaani Hai Deewani | Lyrics Ki Janta

"Subhanallah" Full Lyrics | Yeh Jawaani Hai Deewani | Pritam | Ranbir Kapoor, Deepika Padukone - SREERAM, SHILPA RAO Lyrics Singer SREERAM, SHILPA RAO Music PRITAM Song Writer Amitabh Bhattacharya सुभानअल्लाह गानेका लिरिक्स हिंदी में (Subhanallah Lyrics in Hindi): एक दिन कभी जो खुद को तराशे मेरी नज़र से तू ज़रा, हाय रे आखों से तेरी क्या क्या छुपा है तुझको दिखाऊं मैं ज़रा, हाय रे एक अनकही सी दास्ताँ, दास्ताँ केहने लगेगा आइना सुभान-अल्लाह, जो हो रहा है, पहेली दफा है, वल्लाह, ऐसा हुआ सुभान-अल्लाह, जो हो रहा है, पहेली दफा है, वल्लाह, ऐसा हुआ मेरी खामोशी से बातें चुन लेना उनकी डोरी से तारीफें बून लेना हाँ मेरी खामोशी से बातें चुन लेना उनकी डोरी से तारीफें बून लेना कल नहीं थी जो, आज लगती हूँ तारीफ़ मेरी, है खामखाँ तोहफा है तेरा, मेरी अदा ये तो दिलों का वास्ता, वास्ता खुल के बताया जाए ना सुभान-अल्लाह, जो हो रहा है, पहेली दफा है, वल्लाह, ऐसा हुआ सुभान-अल्लाह, जो हो रहा है, पहेली दफा है, वल्लाह, ऐसा हुआ सुभान-अल्लाह, जो हो रहा है, पहेली दफा है, वल्...

Kaattu Payale Lyrics Meaning in English - Soorarai Pottru | Dhee | Snehan | Lyrics Ki Janta

Kaattu Payale Lyrics Meaning in English - Soorarai Pottru | Dhee | Lyrics Ki Janta Singer Dhee Music GV Prakash Kumar Song Writer Snehan Kaattu Payale Lyrics Meaning In English Lallahi Laaire Laaire Lallahi Laaire Laaire Kaattu Payale Konji Podaa Ennae Oru Kaa Nee Murattu Muyala Thookki Poga Vantha Paya Daa Nee Hey Rugged One! Just This Once, Cuddle Me! A Wild Rabbit, I Am! You Are The One To Snare Me! Karattuk Kaadaa Kedantha Enna Thiruttu Muzhikaaraa Thoratti Pottu Izhukuradaa Nee A Thorny Jungle, I Am! With Your Slick Sickle And Your Sly Looks, You Entice Me! Thiruttu Poona Pola Enna Urutti Urutti Paarthu Surattu Paambaa Aakkiputta Nee Hey Stealthy Cat! Like A Ball Of Yarn, You Spin Me Around! En Mundhiyila Sorugi Vacha Sillaraya Pola Nee Iduppu Madippil Ennenamo Senjiputtu Pora Nee Like The Coins In The Folds Of My Saree, You Caress Me! Paarangallaa Iruntha Enna Panju Pola Aakkiputta Enna Viththa Vechiruka Nee As Strong As A Boulder, I Am! With A Magic W...

Naam Hindi Lyrics – Tulsi Kumar, Millind Gaba | नाम Naam Song Lyrics In Hindi - Lyrics ki Janta.

Naam Song Lyrics In Hindi - Lyrics ki Janta. Naam Song Tulsi kumar aur millind gaba ka naya song hai aaj ham hamari site par aapko naam song by tulsi kumar ke lyrics hindi me batayenge. Song Credits:- ♪Song: Naam Artist: Tulsi Kumar, Millind Gaba Music: Music MG Lyrics: Jaani Composer: Nirmaan Mixed and Mastered by Eric Pillai at Future Sound of Bombay Mix Assistant Engineer: Michael Edwin Pillai Additional Music Production: Shamita Bhatkar Guitars and Bass: Shomu Seal Guest Backing Vocals: Pallavi Gaba Backing Vocals: Aditya N, Gul Saxena, Shona Sharma, Rukhsar Bandhukia Strings Section : Kailash Patra Chandan Singh Jetendra Jawda Dharmendra Jawda Prakash Verma Music Label: T-Series Naam Song Lyrics In Hindi भूल गए वो दिन क्यूँ रे जानी क्यूँ वो शाम भी भुल गये पहले तो भुले मुझको सनम तुम फिर मेरा नाम भी भूल गए जे कुछ वि नहीं याद तेनु आजा वे मार दे मैनु मेरा की दस दे कसूर क्यूँ होया मेरे कोलो दूर पहली बारी हमरे पिया था पिला के वो जाम भी भूल गए पहले तो भुले मुझको सनम तुम फिर मेरा नाम भी...